Zonwering / screens

Hoe kunnen de zonnestralen buiten gehouden worden terwijl het daglicht toch binnenkomt? Dat kan door de installatie van zonwering of screens. Met één druk op de knop, of door automatisatie op basis van zonnesterkte kan het optimale zonlicht de woning of kantoorruimte binnenkomen. Wij plaatsen screens bij zowel nieuwbouw als tijdens bij renovatie. Voor een offerte op maat is het aangewezen ons te contacteren. Wij overlopen graag en geheel vrijblijvend de mogelijkheden voor uw huis of kantoor.

Wat is het verschil met rolluiken?

Een screen plaatsen of een rolluik voorzien bij de ramen, er zit weldegelijk een verschil in. Rolluiken blokkeren het volledige zicht, terwijl een screen het daglicht nog doorlaat. Bij een raam in volle zon kunnen de zonnestralen storen. Een (ingebouwde) zonwering laat een screen zakken tot op de gewenste hoogte om binnenskamers schaduw te werpen. Dat is weer aangenaam genieten van daglicht.

Soorten zonwering

Inbouwscreens

Omdat dit soort screens volledig verwerkt wordt in het kozijn kunnen inbouwscreens enkel geplaatst worden bij nieuwbouw. Daardoor zijn ze volledig onzichtbaar aan zowel de buiten- als aan de binnenkant. Niet alleen esthetisch verantwoord, inbouwscreens werken ook nog een kostenbesparend. Dankzij de ingebouwde zonwering gaat er nog minder kostbare energie verloren.

Opbouwscreens

Opbouwscreens behoren tot de mogelijkheden bij zowel nieuwbouw als bij renovatie. OMdat we ze aan de binnenzijde plaatsen zijn ze daar dus ook zichtbaar. Het is een snelle en eenvoudige plaatsing, wat kan gebeuren samen met de plaatsing van het raam.

Voorzetscreens

Tenslotte bestaat er een derde soort, de voorzetscreens. Deze laatste vorm van zonwering wordt in tegenstelling tot de opbouwscreens aan de buitenzijde geplaatst. Daarom zijn ze ideaal voor nieuwbouw en renovatie. Er komt geen breekwerk aan te pas en zijn enkel vanaf de buitenzijde zichtbaar.

Zonwering bij uw thuis

Benieuwd naar de mogelijkheden voor zonwering bij uw thuis?