Wij plaatsen ramen en deuren in vier materiaalsoorten: PVC, aluminium, hout en staal. Deze materialen hebben elk hun look en feel. De ene is al meer slijtvast en onderhoudsvriendelijk dan de anderen. Allen zijn ze inbraakveilig. Ongeacht het gekozen materiaal zorgen wij steeds voor een precieze aansluiting aan zowel de buiten- als de binnenzijde van de woning. Welk materiaal heeft welke kenmerken, voordelen en uitstraling? We helpen u graag de keuze te maken. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

Wat is het verschil tussen PVC en aluminium ramen?

Hoe zit dat met pvc en aluminium ramen? Wij vergelijken de materialen op vlak van prijs, uitstraling, isolatiewaarde, onderhoud, levensduur en
krasgevoeligheid.

Prijs en isolatiewaarde

De grondstofprijzen voor PVC liggen momenteel gunstiger dan voor aluminium. Daarbij komt dat PVC een goede U-waarde* heeft ten opzichte van aluminium. Door de band genomen kan gesteld worden hoe duurder het aluminium raam, hoe beter de isolatiewaarde.

Uitstraling

PVC is verkrijgbaar in uiteenlopende RAL-kleuren, ideaal wanneer houten ramen aan vervanging toe zijn. Echter is het materiaal niet geschikt voor grote glaspartijen. De keuze zal zich in dat geval automatisch verplaatsen naar het plaatsen van aluminium ramen. Dat geldt overigens ook voor de industriële uitstraling. Aluminium geeft een eigentijdse en moderne look aan een woning. De constructiemogelijkheden bij aluminium lijken eindeloos.

Krasgevoeligheid en levensduur

Ramen vervaardigd van PVC gaan ongeveer 30 jaren mee. Het materiaal is echter gevoelig voor krassen. Goed onderhoud van PVC-ramen is daarom van belang. Aluminium is daartegenover de meest duurzame, recycleerbare optie van de twee en bovendien roestvrij.

Onderhoud

Aluminium hoeft slechts eenmaal per jaar onderhouden te worden. Het is een materiaal wat overigens helemaal niet houdt van bijtende producten. Een vochtige doek, koud water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel zijn ruimschoots voldoende. Kunststof ramen zijn daartegenover wat gevoeliger voor krassen. Schoonmaken met voldoende water en liefst niet tijdens een te zonnige dag zijn gratis tips die we meegeven aan onze klanten om de PVC ramen in topconditie te houden!

*U-waarde: Hoe lager de U-waarde hoe beter. Deze waarde geeft weer hoeveel warmte een materiaal verliest per m2. Die hoeveelheid wordt uitgedrukt in de warmtedoorgangscoëfficiënt (W/m²K: aantal watt per vierkante meter bij een temperatuurverschil van 1 Kelvin).